OSTALI SPORTOVI

ŽRK Krivaja: Rukometašice su ponos grada

Ekipa Krivaje: Na diobi druge pozicije u Premijer ligi

I. I.

4.12.2017

Sumirajući odlazeću godinu kada je zavidovićki sport u pitanju, uz pohvale i za sve druge kolektive, bez imalo dileme, Ženski rukometni klub Krivaja je rezultatski i u svim drugim segmentima obilježio 2017. u gradu na tri rijeke, ali i izvan granica Bosne i Hercegovine.  

Krivajašice od 2012. godine, kada su bez izgubljenog boda protutnjale federalnom ligom i zasluženo se domogle društva najboljih bh. klubova, u kontinuitetu postižu zavidne rezultate.

Osmim prvenstvenim trijumfom, ovog puta na gostovanju u Jablanici (31:15), uz dva poraza i sa jednim remijem, izabranice trenera Adnana Bašića okončale su prvi dio sezone diobom titule jesenjih viceprvakinja s tuzlanskim Jedinstvom.

Uz odlične rezultate seniorki, ističe se i kvalitetan rad sa mladim rukometašicama te posebno veliki uspjeh kadetske selekcije, koja je titulom najboljih obilježila 7. BH Telecom Sportske igre mladih u Sarajevu. Da klub ima svijetlu budućnost, najbolji primjeri su i Sara Bašić i Amela Džakmić, omladinske reprezentativke naše države.

U međuvremenu, “Krivajašice” su se drugim evropskim nastupom u idealnoj atmosferi, bez obzira na eliminaciju u Čelendž kupu od ŽJRK Bor RTB, te bosanskohercegovačkim gostoprimstvom i korektnim nastupom potvrdile kao istinske ambasadorice grada, koji je obilježio 65 godina svijetle historije svog najpopularnijeg sporta.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.