OSTALI SPORTOVI

Džumhur i Cerić najbolji sportisti Bosne i Hercegovine u 2017.

Sa manifestacije: Džumhur i Cerić su obilježili godinu ( Nezavisne.com)

Avaz.ba

12.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista u organizaciji „Nezavisnih novina“ i Radio-televizije BiH održana je u hotelu „Holiday“ u Sarajevu.

Teniser Damir Džumhur i džudistkinja Larisa Cerić najbolji su sportisti Bosne i Hercegovine za 2017. godinu.

Džumhur je u 2017. godini otišao korak dalje i historijskim rezultatima za bh. tenis i sport uopće došao do titule najboljeg sportiste BiH. Džumhur je u godini na izmaku osvojio dva ATP naslova iz serije 250 i to u Sankt Peterburgu i Moskvi, te sezonu završio na sjajnom 30. mjestu ATP rang-liste. U konkurenciji su, osim Džumhura, bili fudbaler Edin Džeko i košarkaš Džanan Musa.

Larisa Cerić, članica Džudo kluba „Nippon“ iz Sarajeva, u ovoj godini je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Varšavi, te postala vicešampionka svijeta na Svjetskom prvenstvu u open kategoriji. Među tri nabolje našle su se još Aleksandra Samardžić (džudo) i Lejla Tanović (biciklizam).

Ove odluke jednoglasno je donio stručni žiri kojim je predsjedavala proslavljena košarkašica Mara Lakić-Brčaninović.

Dodijeljene su nagrade u još 10 kategorija. Epitet najbolje ekipe ponio je Košarkaški klub Igokea, nagrada za najboljeg trenera je otišla u ruke Branislava Crnogorca, selektora džudo reprezentacije BiH, nagrade za najperspektivniju sportistkinju i najperspektivnijeg sportistu pripale su reprezentativki BiH u tekvondou Katarini Krajišnik i karatisti Munibu Dedoviću, nagrade za životno djelo pripale su Raziji Mujanović, Mihailu Vukoviću i Milanku Mučibabiću....

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.