OSTALI SPORTOVI

Mirza Pramenković dobio novo priznanje "Sportista godine"

Piše: A. S.

15.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Sarajlija Mirza Pramenković, svjetski prvak u kikboksu iz Dablina, dobio je večeras još jedno vrijedno priznanje. 

Na gala-svečanosti organiziranoj u Domu Armije, Pramenković je izabran za "Sportistu godinu" u izboru magazina SNL. 

Pramenković, koji je ove godine u izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine proglašen za ambasadora naše zemlje, nakon svečanosti dao je brojne intervjue bh. medijskim kućama naglašavajući da je ponosan što je osvojio još jedno priznanje, a da je riječ o vrhunskom sportisti dokaz su i čestitke nakon svečanosti, koje je dobio od brojnih poznatih ličnosti, a između ostalih i slavnog glumca Emira Hadžihafibegovića.

- Sva ova priznanja koja sam dobio nakon osvojene titule prvaka svijeta, su mi dodatna motivacija da na dostojan način predstavljam Bosnu i Hercegovinu, kako na domaćoj, tako i na evropskoj i svjetskoj sceni. Hvala svima koji su glasali - kazao je Mirza Pramenković, koji uvijek ističe podršku svoga oca i trenera Ismira Ike Pramenkovića.

Dodajmo da je na svečanosti u Domu Armije za muškarca godine izabran Amel Kapo, diplomirani profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja, koji je osvojio srca svih Bosanaca i Hercegovaca trenirajući plivanje sa Ismailom Zulfićem, dječakom iz Zenice koji je rođen bez ruku, kao i brojne mališane sa invaliditetom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.