OSTALI SPORTOVI

Zapaženi nastupi bh. skijaša u Sloveniji

Lokmić: Odlično 6. mjesto u veleslalomu

Avaz.ba

23.12.2017

Muška reprezentacija Bosne i Hercegovine u alpskom skijanju učestvovala je protekle sedmice na FIS utrkama Rogla u  Sloveniji.

Naš najbolji skijaš Emir Lokmić zauzeo je izvrsno šesto mjesto u veleslalomu, a Marko Šljivić 11. Nažalost, naš treći takmičar Igor Laikert je odustao u drugoj vožnji. Pobjednik utrke je bio Žan Grošelj (Slovenija). 

U četvrtak i petak su vožene dvije FIS utrke slaloma.

Na prvoj utrci, Lokmić je zauzeo deveto mjesto sa ukupnim zaostatkom 1,29 sekundi za prvoplasiranim Špilar Žanom (Slovenija) te ostvario 32,99 FIS bodova.

Marko Šljivić je bio 13 . sa zaostatkom 1,75 sekundi i ostvario 36,73 FIS boda.


Šljivić s trenerom Mirojevićem. Šljivić s trenerom Mirojevićem

U drugoj utrci slaloma slavio je Slovenac Dušan Senčar, a Lokmić je dijelio 10. mjesto sa ukupnim zaostatkom 1,98 sekundi za prvoplasiranim te ostvario 34,19 FIS boda. Šljivić je bio 20. sa zaostatkom 3,47 sekundi za pobjednikom i ostvario je 46,11 FIS boda.

Igor Laikert nije nastupao u utrkama slaloma zbog lakših problema sa leđima.

Zapaženi rezultati naše reprezentacije ostvareni su pod vodstvom trenera Nedžada Mirojevića uz potporu Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Emir Lokmić zauzima 198 .mjesto na rang-listi slalomaša, a uz Laikerta dio je olimpijskog tima BiH koji će učestvovati na ZOI-ju 2018. godine u Južnoj Koreji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.