OSTALI SPORTOVI

Mlade odbojkašice sarajevskog ORT-a treće na međunarodnom turniru u Sloveniji

Avaz.ba

2.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Odbojkaški klub ORT Sarajevo, na čelu s trenerom Arminom Bukvićem, nastupio je u Sloveniji 27. i 28. decembra na Međunarodnom odbojkaškom turniru čiji je organizator bio OK "Logatec". Takmičarsku ekipu ORT-a činilo je 19 djevojčica.

U zaista jakoj konkurenciji, djevojčice su prikazale kvalitetnu i borbenu igru, te su u utakmici za 3. mjesto uspjele pobijediti ekipu ŽOK "Škofja Loka" sa 2-0 i donijeti pehar u Sarajevo.

Po završetku turnira domaćin je djevojčicama i treneru uručio poklone.

Kako navode iz ovog kluba, žele se zahvaliti i sjajnim djevojčicama iz OK "Calcit" Kamnik koje su osvojile 1. mjesto i OK "Logatec" koje su osvojile 2. mjesto.

"Po završetku turnira takmičarke dvije pobjedničke ekipe ušle su u svlačionicu naših djevojčica, prijateljski ih pozdravile i ispratile, te poželjele sreću u daljem radu i poručile da se raduju narednom druženju. Zaista je lijepa stvar da smo se uz ekipe iz Slovenije dobro zabavili, družili i stekli nova prijateljstva sa djevojčicama i trenerima "SK Volley" Novi Sad. Ovim putem ih još jednom pozdravljamo i radujemo se novom susretu", navode iz ORT-a.

Također, ističu da veliku zahvalnost na lijepom ugođaju u Sloveniji duguju domaćinu, predsjednici OK "Logatec" Danijeli Jekić Borković, koja je tokom boravka obratila pažnju na svaki mogući detalj, kako bi boravak bio nezaboravan.

"Ovim putem neizmjerno joj se zahvaljujemo, te se nadamo da ćemo u budućnosti biti u mogućnosti da im uzvatimo gostoprimstvo. Nakon turnira iskoristili smo slobodno vrijeme da napravimo kratak izlet u Ljubljanu i time završimo ovo divno putovanje i iskustvo. Ostali smo oduševljeni uslovima u kojima djevojčice klubova iz Slovenije treniraju i igraju utakmice. Iako uveliko infrastrukturom zaostajemo za zemljama poput Slovenije, mišljenja smo da bi uz rad, trud, zalaganje, te adekvatnije uvjete i pomoć lokalne zajednice mogli praviti uspješnije sportske priče. Od rezultata, nama lično, mnogo je bitinije stečeno iskustvo, sklapanje novih sportskih prijateljstava, upoznavanje opće i sportske kulture u Sloveniji, koja je na zaista zavidnom nivou", rekli su iz ovog kluba.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.