OSTALI SPORTOVI

Bolt ozbiljno zagrizao za nogomet: U martu ide na probu u redove njemačkog velikana

Avaz.ba

8.1.2018

Najbrži čovjek svih vremena Jusein Bolt (Usain) prošle godine je zaključio atletsku karijeru, ali još nije spreman reći konačno zbogom sportu. Osmerostruki olimpijski pobjednik i svjetski rekorder na 100, 200 i 4×100 metara i dalje je vrlo ozbiljan u želji da postane profesionalni nogometaš. 

U martu bi trebao odraditi probu u njemačkom velikanu Borusiji Dortmund, a o svojim je planovima razgovarao i s legendarnim menadžerom Mančester junajteda Aleksom Fergusonom (Alex). 

- Povreda je sada iza mene, ponovo sam potpuno spreman. U martu idem na probu u Dortmund i to će odrediti što ću dalje s karijerom. Ako mi kažu da sam dobar i da trebam nastaviti trenirati, tako će i biti. Malo sam nervozan oko svega. Inače nemam takvih problema, ali ovo je drugačije jer je riječ o nogometu. Trebat će mi vremena za prilagodbu, ali kad zaigram nekoliko puta, naviknut ću se. Tako je bilo i kad sam počeo s atletikom, bio sam nervozan, ali kad sam se naviknuo na publiku i sve oko sebe, sve je sjelo na svoje mjesto - rekao je Jamajčanin za Express.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.