OSTALI SPORTOVI

Sarajevske odbojkašice treće na Međunarodnom turniru u Ljubljani

Avaz.ba

8.1.2018

Odbojkaški klub Novo Sarajevo, generacija mlađih pionirki, osvojila je treće mjesto na Međunarodnom odbojkaškom turniru “Ljubljana Open 2018” koji se održao od 06. do 08. januara ove godine u Ljubljani. Za najbolju napadačicu proglašena je Irma Babić također iz Novog Sarajeva. 

Ljubljanski turnir je među najjačim regionalnim odbojkaškim takmičenjima, gdje je učestvovalo preko 100 ekipa iz osam zemalja.

“Za naš odbojkaški klub ovo je važan uspjeh koji je pokazao da smo se u stanju nositi sa drugim ekipama na internacionalnoj sceni,” rekao je trener sarajevskog kluba Selmir Fejzić.

“S obzirom da druge države imaju bolje uslove za rad iz objektivnih razloga, bronzana medalja u Sloveniji predstavlja posebnu satisfakciju. To će nam biti dodatni motiv da nastavimo istim putem i predstavljamo našu zemlju na najbolji način kad god se ukaže prilika.”

Za Novo Sarajevo igrale su: Nerina Mahmutović, Irma Babić, Azra Kapo, Uma – Zara Mameledžija, Georgina Miljković, Ena Zulfić, Ema Brekalović i Lamija Džanko. Trener Novog Sarajeva je Selmir Fejzić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.