OSTALI SPORTOVI

Pod imperativom pobjede: Rukometaši BiH večeras igraju protiv Švicarske

Fena

10.1.2018

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Sent Galenu igra protiv Švicarske meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj.

Najbolji rukometaši BiH u tom meču će nastupiti pod imperativom pobjede, s obzirom na to da imaju dva boda zaostatka za Švicarskom, koja iz dva meča ima maksimalan učinak. Poraz za izabranike selektora Bilala Šumana značio bi gubitak svih šansi za plasman na SP, dok ih remi ostavlja u igri da u posljednjem meču u tuzlanskom Mejdanu pobjedom proslave prolaz u baraž.  

Selekciju BiH očekuje težak posao, s obzirom na to da Šuman neće moći računati na trojicu standardnih reprezentativaca Nikolu Prcea, Ivana Karačića i Senjamina Burića. No, u bh. selekciji vlada pozitivna atmosfera, a igrači poručuju da će dati "svaki atom snage za grb na našim srcima, i za momke koji nisu sa nama".

- Igramo za vas, Nikola, Ivane, Senjamine! Svi za jednog, jedan za sve - poručuju iz bh. tima.

Selektor Šuman i dalje nema dilema i vjeruje u pobjedu.

- Mislim da imamo i dalje kvalitet, želju i volju da odigramo dobro. Želimo pokazati da možemo pobijediti Švicarsku. Stalo nam je da dođemo do baraža i to bi bio veliki uspjeh, s obzirom na dešavanja u posljednje vrijeme - rekao je Šuman.

Utakmica između Švicarske i BiH igra se u dvorani Kreuzbleiche od 18.30 sati, a sudit će Finci Jan Erik Leandersson i Mikael Lindroos.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.