OSTALI SPORTOVI

Marko Tarabochia za "Avaz": U punom "Mejdanu" sam uvjeren u naš uspjeh

Piše: A. SOKOLOVIĆ

12.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

- Znali smo koliko vrijedimo i da možemo pobijediti Švicarsku. Poraz od Estonije nas je dobro razdrmao, jer nismo imali pravo na kiks. Prvo poluvrijeme smo u Švicarskoj dobili i sada idemo po novi uspjeh i plasman u baraž. U punom "Mejdanu" sam uvjeren u naš uspjeh. 

To je po dolasku iz Švicarske za "Avaz" rekao Marko Tarabochia, rukometaš reprezentacije Bosne i Hercegovine, jedan od tvoraca uspjeha naših "Zmajeva" u Sent Galenu (24:21). 

Sjajan nastup

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je ne tako davno prihvatio poziv selektora Dragana Markovića da obuče dres "Zmajeva", početkom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. pokazao je da je njegov dolazak pun pogodak.

To je dokazao i u ovom posljednjem meču, gdje je s pet postignutih golova bio jedan od boljih igrača u redovima ekipe Bilala Šumana. 

- Strpljivo smo tražili svoju šansu za pobjedom i odmah je iskoristili. Znali smo da Švicarci ne mogu držati onako visok tempo igre, jer imaju mladu ekipu. Njihov pad u igri je bio neminovan i mi smo to znalački u posljednjem kvartalu susreta znali iskoristiti. Poveli smo, odlijepili se na dva gola razlike i onda je sve bilo mnogo lakše - priča nam Tarabochia po dolasku iz Sent Galena na Sarajevski aerodrom. 

Ekipa će do subotnjeg meča protiv Švicarske trenirati na Ilidži. Igrač Visle Plok, koji s Poljacima ima ugovor do 2019. godine, nekadašnji srednji bek Zagreba i Maribora, stigao je u Poljsku u redove Azoti Pulavija, odakle su krenuli novi putevi u karijeri. 

Vrbovao ga Marković

Jedan ka reprezentaciji Bosne i Hercegovine, za koju ga je kao što smo rekli „vrbovao“ Marković s kojim je sarađivao u klubu, a drugi ka Visli iz Ploka, gdje je došao ljeta 2015. godine.

- Imamo super tim, prava smo klapa i to smo dokazali u ovom meču. Znam da je bilo raznih padova, neočekivanih poraza, ali ova ekipa može mnogo. Island je jedna priča, a vjerujem da će nakon subotnjeg meča i "revanša" sa Švicarcima biti ispisana još jedna priča zlatnim slovima. Uvjeren sam u to - kazao je Tarabochia za "Avaz". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.