OSTALI SPORTOVI

Švicarci padaju u grotlu Mejdana

"Zmajeve" remi ili pobjeda vodi u baraž ( M. Kadrić)

Piše: N. RIDŽAL/ J.J

13.1.2018

Svanuo je još jedan dan, a s njim je došao trenutak odluke za bh. "Zmajeve", koji će večeras (20 sati) u grotlu tuzlanskog Mejdana dočekati selekciju Švicarske u utakmici kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine. 

Računica je jasna - bosanskohercegovačkim rukometašima potreban je remi ili pobjeda kako bi se plasirali u baraž na SP.

Odbrana je ključna

Nakon velike pobjedu u Sent Galenu minule srijede (24:21), izabranici selektora Bilala Šuman i u večerašnjoj utakmici protiv istog protivnika očekuju pozitivan rezultat.

- Utakmica u Tuzli bit će mnogo teža od one u Sent Galenu. Presudna će biti igra u odbrani. Bit će nam potrebna agresivnost, složnost i želja ukoliko želimo ostvariti pozitivan rezultat - rekao je Šuman.

Naš selektor smatra da će Švicarci u večerašnjem meču promijeniti sistem igre u odnosu na prvi meč protiv “Zmajeva”.

- Švicarci su u prvom meču osjetili nas, a i mi smo njih. Mislim da će gosti probati i s nekim drugim formacijama. Znamo šta nam je činiti, znamo kako ćemo igrati i mislim da imamo sve uvjete da napravimo pravi posao, odnosno da završimo ovaj posao, koji smo počeli u ovim kvalifikacijama - istaknuo je Šuman.

Selektor bh. "Zmajeva" smatra da imamo dovoljno snage i pameti da odradimo sve zadatke koji su pred našim rukometašima.

- Mislim da smo u Sent Galenu pokazali kako treba da se igra za svoju zemlju. Želimo ponoviti igru i sve pozitivne stvari iz prvog meča - kazao je Šuman.

Mirsad Terzić, kapiten rukometne reprezentacije BiH, pun optimizma, najavio je meč sa Švicarcima.

Opasni i nezgodni

- Moje mišljenje o ekipi Švicarske nije se promijenilo ni poslije nedavne pobjede, jer smatram da su veoma opasni i nezgodni. Ali, sada znamo i da su veoma bezobrazni i arogantni, što nam treba biti na umu na utakmici u Tuzli. Razmišljamo samo o bodovima i oni nas zanimaju - rekao je Terzić.

Jedan od junaka pobjede u Sent Galenu Marin Vegar smatra da ne smijemo propustiti ukazanu priliku.

- Doveli smo se u situaciju da na posljednjoj utakmici u Mejdanu odlučujemo sami za sebe. Mislim da tu šansu ne smijemo ispustiti - poručio je Vegar.

Naš sjajni golman Benjamin Burić kaže da smo pokazali Švicarcima kako se igra rukomet.

- Mislim da smo odradili dobar posao i iskreno smatram da ćemo imati malo teži zadatak u prepunom Mejdanu. I mi smo pod pritiskom, ali smo u Švicarskoj pokazali kako se treba nositi s tim - kazao je Burić.  

Dvorana Mejdan: U novom ruhu čeka “Zmajeve”

Rukometna groznica u Tuzli


Sve ulaznice za današnji rukometni meč BiH – Švicarska rasprodate su u rekordnom roku! Goste iz zemlje satova i čokolade, bez sumnje, očekuje paklena atmosfera u tuzlanskom Mejdanu, koji će u novom ruhu dočekati naše “Zmajeve”.  

Interesantno je spomenuti da će plato ispred dvorane Mejdan već od 16 sati biti mjesto zagrijavanja za bh. navijače. U saradnji s “Coca-Colom HBC BH” i firmom “Menprom” iz Tuzle, SKPC Mejdan organizirat će “Fun Arenu”, koja će trajati od 16 do 19.30 sati. Uz roštiljadu i piće, za dobru atmosferu bh. navijača bit će zadužen DJ Incept. Bit će to sjajna uvertira za ono što slijedi u 20 sati.

BiH – Švicarska  

TUZLA. Dvorana Mejdan. Kapacitet: 5.000. Sudije: Peter Herceg i Peter Sudi (obojica iz Mađarske). Početak: 20 sati.

BOSNA I HERCEGOVINA: Burić, Ahmetašević, Malinović, Mandić, Nuić, Ovčina, Panić, Perić, Predragović, Tarabochia, Tatar, Terzić, Toromanović, Vegar, Vranješ, Vražalić. Selektor: Bilal Šuman.

ŠVICARSKA: Vinkler, Bleter, Deler, Delhes, Gajser, Gerbl, Hujler, Kitel, Lir, Maros, Majster, Portner, Rotlisberger, Rubin, Suter, Dešvanden. Selektor: Mihael Suter.

Tabela

Rezultati: BiH - Estonija 31:24, Estonija - BiH 29:25, Estonija - Švicarska 22:26, Švicarska - Estonija 39:21, Švicarska - BiH 21:24, BiH - Švicarska (danas, 20 sati).

1. BiH 3 2 0 1 80:74 4

2. Švicarska 3 2 0 1 86:67 4

3. Estonija 4 1 0 3 96:121 2

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.