OSTALI SPORTOVI

Muzurović: Pokazat ćemo da nemoguće stvari mogu postati moguće

Avaz.ba

13.1.2018

Rukometna reprezentacija BiH krenula je prijepodne iz Sarajeva, a izabranike selektora Bilala Šumana u Tuzli očekuju nešto prije 14 sati.

Direktor reprezentacije Gordan Muzurović u Tuzlu je doputovao sinoć kako bi s domaćinima još jednom analizirao sve što treba učiniti da bi večerašnji duel BiH - Švicarska protekao u najboljem redu.

- Odmah moram reći da je Tuzla fenomenalan domaćin. Naši igrači imat će zajednički ručak, malo će odmoriti i relaksirati se, a potom će lagano krenuti prema dvorani Mejdan – izvjestio je Muzurović Fenu o programu boravka reprezentacije u Tuzli.

U vezi sa večerašnjim „historijskim“ duelom sa Švicarcima, kaže da imamo veliku priliku i vjeruje da će je „zmajevi“ iskoristiti.

- Očekujem da proradi bh. inat i da reprezentacija napravi iskorak kada je u pitanju njeno učešće u svjetskim rukometnim okvirima, unatoč situaciji u kojoj se Rukometni savez BiH nalazi. Dokazujemo večeras samim učešćem, a nadam se i pobjedom, da nekada i nemoguće stvari postaju moguće, uz svu dobru namjeru i čestit nijet. Mislim da su igrači potpuno svjesni situacije u kojoj se nalazimo – kaže direktor reprezentacije.

Očekuje da će kod bh. igrača, koji su prije tri dana u St. Galenu savladali Švicarce 24:21, ponovo proraditi inat, ali ne samo radi „povratka otpisanih“.

- Očekujem da će dati maksimum kao i u Švicarskoj i da će odigrati utakmicu na istom nivou. Ne samo radi sebe nego i zbog svih onih igrača koji nisu sa nama. Na kraju, da će uz "suport" svih Tuzlaka, Bosanaca i Hercegovaca, koji su danas s nama u Mejdanu, u jedinstvu koji ima naš tim, ostvariti pobjedu koja će nas odvesti u taj famozni baraž. Na kraju, ukoliko sve bude kako mi želimo, kvalitetno ćemo se „pobiti“ s bilo kim u baražu, pa šta bude - zaključio je Muzurović u razgovoru za Fenu.

Ukoliko sve bude kako očekujemo, protivnika u baražu saznat ćemo 28. januara, u nadi da ćemo po drugi put sudjelovati na svjetskoj rukometnoj smotri, ovoga puta 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj.

Večerašnja utakmica BiH – Švicarska igra se od 20 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.