OSTALI SPORTOVI

Hrvatska saznala najgoru moguću vijest: Poznata težina povrede Domagoja Duvnjaka

Avaz.ba

13.1.2018

Rukometaš hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak pred kraj utakmice protiv Srbije sam je od sebe pao i primio se za list desne noge. 

Saigrači su mu pomogli da napusti teren, a tokom subote obavljao je pretrage kako bi se ustanovila težina njegove povrede.

Iz Hrvatskog rukometnog saveza stiglo je i službeno saopćenje o Duvnjakovoj povredi.

Šef liječničkog tima hrvatske rukometne reprezentacije dr. Krešimir Rotim obznanio je detalje o povredi najboljeg hrvatskog rukometaša Domagoja Duvnjaka.

Nakon što smo u splitskoj bolnici odradili ultrazvuk i magnetsku rezonancu utvrđena je povreda i hematom na mišiću lista desne noge. Već smo započeli s fizikalnom rehabilitacijom, a nezahvalno je govoriti koliko će ona potrajati. O daljnjim koracima i tretmanu Domagoja Duvnjaka ćemo redovno izvještavati cjelokupnu javnost.

Selektor Lino Červar je nakon potvrde ljekara o povredi Domagoja Duvnjaka komentirao novonastalu situaciju, a pozvao je i splitsku publiku da dođe podržati reprezentaciju Hrvatske protiv Islanda:

“Domagoj Duvnjak definitivno otpada za prvi krug takmičenja. Mi idemo dalje, imamo ambicije da ostvarimo naše planove na svakoj utakmici. Odredit ću igrača koji će zamijeniti Duvnjaka. Mi analiziramo i razmišljamo o narednom protivniku. Koristim priliku da još jednom zahvalim splitskoj publici i pozivam ih da dođu i na utakmicu protiv Islanda, da budu naš osmi igrač. U ovim trenutcima njihova pomoć nam je zaista najpotrebnija - navodi se saopćenju saveza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.