OSTALI SPORTOVI

Predsjednik Rukometnog saveza BiH za Avaz.ba u iščekivanju odluke EHF-a: To bi bio presedan, ali moguće je...

Piše: Al. Ti.

14.1.2018

Još uvijek se iščekuje odluka Evropske rukometne federacije (EHF) nakon sinoćnje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u kojem je naša selekcija savladala Švicarsku rezultatom 21:15. 

Ipak, nakon meča se poajvila informacija da je naš reprezentativac Tomislav Nuić igrao iako ga nije bilo u službenom zapisniku za sinoćnju utakmicu. Upravo zbog toga su iz tabora Švicarske odlučili podnijeti žalbu EHF-u.

Iz EHF-a smo na naš upit o slučaju "Nuić" dobili odgovor da se čeka odluka o mogućem otvaranju slučaja.

Istovremeno, predsjednik Rukometnog saveza BiH Amir Zahirović je za Avaz.ba kazao kako i pored svega očekuje pozitivnu vijest, odnosnu potvrdu našeg plasmana u baraž.

- Delegat utakmice je poslao u EHF kako se cijela situacija odigrala. Sinoć je priznao da je bila greška do njega. Najvažnije je da je Tomislav Nuić imao pravo nastupa, da smo ga prijavili i da smo donijeli 16 pasoša. Međutim, greške se dešavaju, ali sreća što je sve priznao i takav će izvještaj otići u EHF, tako da ne očekujem nikakve posljedice za našu selekciju


Zahirović je kazao da optimizam Švicaraca kada je u pitanju odluka EHF-a nerealan.

- Teško će EHF donijeti odluku da mi izgubimo utakmicu 10:0, obzirom na činjenicu da smo oba susreta utakmice pobijedili na terenu, i pokazali da smo bolja ekipa. Dešavale su se daleko veće greške na nekim utakmicama, pa EHF nikad nije tako nešto uradio, tako da sumnjam da će sada biti drugačije - rekao je Zahirović.

Na kraju je naglasio kako u najgorem mogućem slučaju je moguće da se utakmica ponovi.

- I to bi bio presedan, ali moguće je da se donese odluka da se utakmica ponovi, mada mislim da se to neće desiti. Švicarska je uložila mnogo novaca u ovu reprezentaciju, potpuno su u šoku nakon poraza, pa sada pokušavaju za zelenim stolom doći do pobjede. Najvažnije je da je delegat utakmicu registrovao službenim rezultatom 21:16 i da je on priznao grešku - ističe Zahirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.