OSTALI SPORTOVI

Direktor rukometnih "Zmajeva" za "Avaz" otkrio detalje kako je nastao problem sa slučajem "Nuić"

Piše: A. SOKOLOVIĆ

14.1.2018

Drama u vezi slučaja "Nuić" i izostanka Tomislava Nuića iz zapisnika sa kvalifikacione utakmice protiv Švicarske (21:15) za plasman u baraž za Svjetsko rukometno prvenstvo, i danas je tema dana među sportskim ljubiteljima , posebno rukometa, u Bosni i Hercegovini i regionu.  

Kontaktirali smo Gordana Muzurovića, direktora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, koji je za "Avaz" dan poslije svih dešavanja u Tuzli, komentirao šta se dešavalo u Dvorani "Mejdan". 

Sportska pobjeda

- Nisam oka sklopio cijelu noć. U 3 sata sam jutros krenuo iz Tuzle za Sarajevo, i još sam u nekom šoku. Ne da sam zabrinut u slučaju šta bi se moglo dogoditi, jer je tu stvar čista i na našoj je strani, već zbog činjenice da su nas drugi doveli u problem u kojem sada razmišljamo da li ćemo ići u baraž, koji smo u dvije utakmice protiv Švicarske regularno i sportski izborili na terenu - priča Muzurović za naš portal. 

On kaže da imamo situaciju škoja je jasna što to se tiče Rukometnog saveza BiH. Muzurović nam je otkrio sve detalje s tehničkog sastanka prije meča u Tuzli. 

- Prijavili smo istu ekipu koja je pobijedila u Sent Galenu. Taj spisak postoji i kompujterski. Mi dajemo 16 pasoša, provjeravaju se pasoši, diktiraju imena delegatu Darku Repenšeku. On unosi prezimena u zapisnik, na kraju sastanka oba tima prihvaćaju to i odlazi se na utakmicu - kaže Muzurović. 

Prema pravila EHF-a, delegat je jedino i isključivo mjerodavan.

- U 38. minuti susreta Nuić daje gol. Tek tada delegat Slovenac shvati da našeg igrača nema u zapisniku i tu nastaje gungula. Repenšek je odmah priznao da smo dostavili spisak sa 16 igrača, sa svim pasošima. U tom trenutku on ispravlja pogrešku, stavlja Nuića u zapisnik i naš igrač dobiva crveni karton. Ono što je informacija je to da ta tehnička greška s njegove strane ne vuče sa sobom neigranje Nuića. A glavno od svega je da Nuić nije izgubio prtavo da igra, jer je bio prijavljen i to je delegat korigirao u zapisniku, a Repenšek ima pravo da to učini bez posljedica - dodao je Muzurović.

Direktor naših rukometnih "Zmajeva" razgovarao je s delegatom Repenšekom nakon susreta, koji je odmah prihvatio da je greška njegova.

- Ono što me razočaralo je to da sam očekivao da će Švicarci pružiti ruku i kazati da slučaj "Nuić" nije potreban ni njima, niti nama i da smo u dvije utakmice, koje smo obje dobili, fer i sportski izborili nastup u baražu - dodao je Muzurović. 

Pohvale igračima i navijačima

On je za naš portal podvukao da EHF se neće danas (nedjelja, op.a.) oglasiti u vezi slučaja "Nuić", kako su pojedini portali u BiH prenijeli. 

- Ovaj slučaj će EHF tek otvoriti nakon što dobiju zapisnik delegata Repenšeka. On mi je kazao da će EHF-u spisak dostaviti tek u ponedjeljak. Samim tim, očekujem da se od dobivanja njegovog zapisnika u EHF-u počne razgovarati o ovoj temi. U globalu, ja sam optimista, ali nećemo slaviti prije konačne odluke - kazao je Muzurović za "Avaz" i dodao da se zahvaljuje igračima na sjajnoj igri, kao i navijačima, ne samo u tuzli koji su bili u dvorani, već i svima onima koji su na adredu RSBiH poslali čestitke povodom pobjede nad Švicarskom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.