OSTALI SPORTOVI

Osman Junuzović: Savladat ću i ovu, najtežu prepreku

H. ČALIĆ

16.1.2018

Osman Junuzović (24), atletski reprezentativac Bosne i Hercegovine, proživljava možda i najteže trenutke u svom životu. Sve je počelo petnaestak dana prije Nove godine, kada se Junuzović blago povrijedio na treningu, te nakon što je, kako kaže, primio drugu injekciju u Domu zdravlja u Doboj-Istoku. 

- Kada su mi tamo dali drugu injekciju, osjetio sam strašnu bol, kao da mi je injekcija data u kost, a nekoliko minuta poslije, osjetio sam veliku oteklinu na mjestu uboda iglom. Već sutradan nisam mogao ustati na noge. Tada je moje stanje postalo neizdrživo, otok je bio veličine jabuke. Upućivan sam u bolnicu u Gračanicu te dva puta u Univerzitetski klinički centar u Tuzlu i konačno sam 28. decembra primljen u Kliniku za infektivne bolesti u Tuzli, gdje i danas ležim. 

Kažu, dijagnoza je apces, odnosno gnojne loptice, njih više. Drugih bolesti nemam, pokazao je magnet. Moje se zdravstveno stanje popravlja, ja sam do sada uvijek pobjeđivao, pobijedit ću i ovu bolest. Eto mene na proljeće na atletsku stazu - poručio je Junuzović.

Na naše pitanje da prokomentira izjavu bolesnog atletičara, direktor Doma zdravlja Doboj-Istok, dr. Nermin Suljkanović izjavio je da je mladiću tri puta davana usluga po procedurama i u skladu s najboljim principima sigurnosti liječenja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.