OSTALI SPORTOVI

Drama u zagrebačkoj "Areni": Slovencima sudije otele pobjedu nad Njemačkom

Avaz.ba

15.1.2018

Rukometna reprezentacija Slovenije priredila je večeras senzaciju, odigravši protiv Njemačke 25:25, u susretu 2. kola grupe C Evropskog rukometnog prvenstva.

Slovenci su bili na pragu velike pobjede nad Nijemcima jer su tri sekunde prije kraja golom Blaža Janca u zagrebačkoj "Areni" poveli sa 25:24.

Međutim, onda su sudije naknadnim vijećanjem i pregledavanjem videosnimka odlučile dosuditi penal za Njemačku koji je Rajhman (Reichmann) realizirao za konačnih 25:25.

Nakon vodećeg gola Slovenije za 25:24, Blaž Blagotinšek spriječio je Njemce da izvedu loptu s centra, što su sudije konstatirale tek nakon višeminutnog gledanja snimka i dosudile sedmerac Nijemcima, koji je u gol pretvorio Rajhman.

Inače, Slovenija je vodila tokom praktično cijele utakmice. Na poluvremenu je imala i pet golova viška, ali su Njemci u nastavku, istina uz pomoć sudija, uspjeli da se vrate u meč i na kraju na opisan način izbjegnu poraz.

Zarabec je postigao pet, Mačkovšek, Janc i Blagotinšek po četiri gola za Sloveniju. Sa druge strane vrijedi istaći sjajnu rolu Genshajmera sa sedam golova.

Njemci poslije dva kola imaju tri boda, a Slovenci jedan.

Susret Crne Gore i Makedonije igra se od 20.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.