OSTALI SPORTOVI

Srbijanski novinari oduševljeni gostoprimstvom Hrvata: Hvala vam, valjda ćemo i mi vas ugostiti kako treba

večernji.hr

16.1.2018

Petero srbijanskih novinara u Splitu prati reprezentaciju Srbije na Evropskom rukometnom prvenstvu. Navijači reprezentacije Srbije ne mogu biti zadovoljni nastupima njihovih rukometaša budući da su u prve dvije utakmice izgubili od Hrvatske i Švedske, ali za sve ostalo imaju riječi hvale.

– Sve je izvrsno, doček, smještaj, dvorana... Iznimno smo zadovoljni svime što smo doživjeli. Razgovarali smo s igračima i oni su također zadovoljni publikom i navijanjem. Jedino što je rezultat naše reprezentacije mogao biti malo bolji – kaže novinarka Jelena Medić iz Blica.

Hrvatska u Splitu ima sjajnu podršku publike, a srbijanski navijači nisu doputovali. 

– Publika je bila super, nikakvih incidenata nije bilo. Ljudi u gradu su susretljivi i pomagali su nam u svemu što je trebalo, kao i volonteri u dvorani. Kažem, sve je na razini i vrlo smo zadovoljni. - dodala je.

Jelena Medić kao novinarka nije pratila Euro 2012. u Srbiji, ali nada se da će i Srbija uzvratiti gostoprimstvom.

– Nadam se da ćemo na nekom idućem takmičenju i mi vas lijepo ugostiti te vam uzvratiti za gostoprimstvo. Hrvatski navijači u prvom su susretu zviždali na "Bože pravde", ali dosta ih je prestalo nakon što ih je Domagoj Duvnjak pozvao da budu dostojanstveni. Zviždanje himni dio je folklora. Osim toga, nisu se čuli nikakvi ružni povici ni vrijeđanja. Hrvatski navijači tu su položili ispit. Shvatili su da se ekipa bodri tako što se navija za nju, a ne vrijeđaju gosti – rekla je Medić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.