OSTALI SPORTOVI

Odbojkašice Slobode sutra dočekuju Kulu Gradačac

FENA/ Miroslav Petrović

Fena

18.1.2018

Prvenstvo odbojkašica nastavlja se ovog vikenda utakmicama 12. kola.

Tuzlanska Sloboda već sutra u Mejdanu dočekuje Kulu Gradačac, drugoplasiranu ekipu Premijer lige BiH.

Gošće su favoritkinje, ali kapiten Tuzlanki, Elma Karabegović, kaže kako je u kantonalnom derbiju - sve moguće.

- Ekipa Kule Gradačac definitivno je favorit u ovoj utakmici, ali protiv njih do sada nismo nijednom igrale u punom sastavu. Poznajemo njihovu igru i ovoga puta pokušat ćemo nametnuti svoj ritam i taktiku. Dat ćemo sve od sebe bar da ih malo izbacimo iz kolosijeka. Lopta je okrugla, ništa nije sigurno. Zato pozivam navijače da nas dođu bodriti i da uživaju u dobroj odbojci – rekla je kapitenica Slobode za Fenu.

Podsjetila je da je pauza trajala mjesec dana i da su se zaželjele odbojkaških uzbuđenja i nadigravanja.

- Tokom priprema za nastavak sezone radili smo punom parom. Odradili smo odlične treninge i nadamo se puno boljim rezultatima u nstavku prvenstva. Što se tiče zdravstvenog biltena, u ekipu se vraćaju Belma Ibrahimović i Belma Bajrić, a jedino zbog opravdanih razloga ne možemo računati na Selmu Omerović. Izaći će potpuno mladi sastav Slobode i sigurno je da igrom nećemo razočarati – naglasila je Karabegović.

Ekipa Kule Gradačac trenutno ima 30 bodova, dok je Sloboda na 6. poziciji sa 14 i vrlo je blizu da i teoretski osigura nastup u play offu.  Utakmica Sloboda – Kula Gradačac igra se sutra u maloj dvorani Mejdana od 16 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.