OSTALI SPORTOVI

Euro: Srbija bez borbe za polufinale, Norvežani bili bolji

S.Me.

18.1.2018

Drugi krug Evropskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj počeo je mečom između Norveške i Srbije koji nastupaju u Grupi 1 i pripao je Norvežanima rezultatom 32:27 .

Srbija je porazom u ovome meču izgibila skorom sve šanse za plasman u polufinale, jer u drugoj fazi nisu prenijeli nijedan bod u ovoj drugoj fazi Evropskog rukometnog prvenstva, dok je Norveška prenijela dva boda i sa večerašnjom pobjedom napravila veliki iskorak prema polufinalu.

Početak susreta pokazao nam je dobru igru obje reprezentacije u napadu jer su se redali golovi kako u jednoj tako i u drugoj mreži gola i niko nije uspio napraviti značajnu prednost sve do 14. minute. Tada je Norveška po prvi put stigla do tri gola razlike rezultatom 12:9. Srbija se budi u drugom dijelu prvog poluvremena, gdje pred sami kraj uspjevaju čak preokrenuti rezultat 16:15, da bi se ipak na odmor otišlo neriješenim rezultatom 17:17.

Norvežani sjajno otvaraju drugo poluvrijeme i serijom golova stižu na plus pet razlike (24:19). 

U posljednjih deset minuta susreta, Norveška je ušla s plus šest golova razlike (30:24) i tada je već bilo jasno ko će slaviti u ovom susretu. Konačan rezultat na kraju je glasio 32:27.

Norvešku su do pobjede predvodili fenomenalni Sagosen sa 8 pogodaka iz 12 šuteva i Bjornsen sa 8 pogodaka iz 9 šuteva. Na drugoj strani bolji od ostalih bili su Beljanski (5/6) i Šešum (5/9).


Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.