OSTALI SPORTOVI

Trenerska klupa kao nužno zlo

Avaz.ba

22.1.2018

Nakon razlaza sa Damirom Cipurkovićem, uloga trenera rukometašica Jedinstva povjerena je dosadašnjem asistentu Elmiru Grabčanoviću koji, ujedno, obavlja dužnost sportskog direktora tuzlanskog kluba.

- Do sada sam promijenio tri trenera, Zvjezdana Tomića, Jasmina Unkića i Damira Cipurkovića. Rekao bih da je moj izbor „nužno zlo“, jer nemam ambicija da se bavim trenerskim poslom. 

Da preuzimam ekipu saopćeno mi je prije sedam dana. Ali, pokušat ću polusezonu izgurati uz pomoć Zalkide Suhi, te Nermine Kušmić–Jogunčić, dok će u skladu s mogućnostima pomagati i Indira Čejvanović–Horozović – izjavio je Grabčanović u razgovoru za Fenu.

Kaže da je u klubu već četiri godine, da posjeduje osnovnu trenersku licencu, ali da je njegov angažman tek priprema da se za trenericu uvede Kušmić–Jogunčić, koja je igračku karijeru okončala u prošloj sezoni.

Na prozivci, koja je planirana za ponedjeljak navečer, neće biti Ivane Sikimić i Ivane Rajković, s kojima je raskinut ugovor, a hoće li biti još odlazaka ili dolazaka, za sada ne zna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.