OSTALI SPORTOVI

Direktor rukometne reprezentacije za Avaz.ba: Nuić je uredno prijavljen, ubijeđen sam da ćemo igrati u baražu

Piše: A. TIRO

22.1.2018

Rukometna reprezentacija BiH je u tuzlanskom Mejdanu u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo savladala Švicarsku rezultatom 21:15.  

Ipak i pored pobjede našeg tima evropska krovna kuća rukometa (EHF) još uvijek nije potvrđena.

Tako su iz EHF-a danas za Avaz.ba odgovorili kako je zvanično prihvaćena žalba Švicarske.

- Nakon razmatranja relevantnih dokumenata, EHF je prihvatio i formalni prigovor Švicarske. Oba nacionalna saveza moraju dati izjavu i sve dodatne podatke do 31. januara 2018. godine - stoji u odgovoru našem portalu.

Direktor rukometne reprezentacije BiH Gordan Muzurović je za Avaz.ba kazao kako je danas u sjedište rukometnog Saveza BiH danas stigla obavijest od EHF-a.

- Zvanično obavještenje EHF-a je stiglo danas u rukometni Savez BiH u kojem stoji da komisija za pravna pitanja ulazi u proceduru u tzv. slučaju Nuić. To znači da su nam dostavili kompletan postojeći materijal koji je dostavljen i njima od žalbe Švicaraca, odnosno zvaničnog izvještaja delegata utakmice. Uvidom u kompeletan materijal mogu reći da je korektno dostavljen i da ima puno stvari koje su definitivno istinite i ono što je najvažnije od svega toga u tom materijalu je naznačeno, da sve ono što se dešavalo u samom slučaju "Nuić" jednostavno ne predstavlja smetnju niti osporava zvanično pravo nastupa našem igraču Tomislavu Nuiću na toj utakmici i da to uopće nije sporno - rekao je Muzurović.

Naš sagovornik je posebno naglasio kako je Tomislav Nuić uredno prijavljen za utakmicu.

- Tomislav Nuić je uredno prijavljen u vrijeme i mjesto kada je trebao biti prijavljen i kao takav je imao apsolutno pravo nastupa. Postoje neke stvari koje su navedene i o kojima se može diskutovati, ali to ćemo mi dostaviti EHF-u sa naše strane u jednom iscrpnom izvještaju, gdje ćemo napisati i dokazati materijalno da navodi koji su stavljeni u prilogu nisu baš potpuno tačni. Bez obzira o čemu se tu radi, ti navodi na utiču niti jednog trenutka na samu utakmicu i na pravo nastupa Tomislava Nuića na toj utakmici kao i ni na konačan rezultat - istakao je Muzurović.

Na kraju je kazao da je ubijeđen kako će reprezentacija BiH igrati u baražu.

- To smo zaslužili na sportskom terenu i na način kakav je prikazala u Tuzli - zaključio je Muzurović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.