OSTALI SPORTOVI

Žrijeb baraža za rukometno Svjetsko prvenstvo: "Zmajevi" protiv Norveške

A. S.

27.1.2018

Bosna i Hercegovina će igrati protiv Norveške. Prvi meč ćemo igrati u gostima, ali prije toga EHF mora donijeti konačnu odluku i potvrditi rezultat iz kvalifikacija. 

U slučaju da EFF odredi suprotno, protiv Norveške bi igrala Švicarska. 


U ostalim mečevima će se sastati: Hrvatska - Crna Gora, Češka - Rusija, Slovenija - Mađarska, Holandija - Švedska ili Španija, Makedonija - Rumunija, Bjelorusija - Austrija, Litvanija - Island.  

17:00 Dobili smo prvi par Srbija - Portugal

16:20 Gradovi u kojima će se igrati utakmice Mundijala su Kopenhagen, Herning (Danska), Berlin, Hamburg, Minhen i Klen (Njemačka). 

16.00 U Zagrebu uskoro počinje žrijeb dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u rukometu koje će se održati naredne godine u Danskoj i Njemačkoj.

U žrijebanju baraža će učestvovati 18 reprezentacija, a među njima i rukometna reprezentacija BiH, koja očekuje pozitivan ishod odluke EHF-a u poznatom slučaju "Tomislav Nuić".

U prvom "bubnju" bit će reprezentacije Norveške, Bjelorusije, Srbije, Makedonije, Češke, Hrvatske, Slovenije, Islanda te Švedske ili Španije.

U drugom Mađarska, Crna Gora, Austrija, Portugal, Litvanija, Holandija, Rumunija, Rusija, Bosna i Hercegovina ili Švicarska (nakon odluke EHF-a). 

Utakmice baraža su na rasporedu u junu.

Žrijeb UŽIVO možete pratiti ovdje: 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.