OSTALI SPORTOVI

Benjamin Burić na Ol star meču Bundeslige

Avaz.ba

1.2.2018


Benjamin Burić, golman rukometne reprezentacije BiH i Veclara nastupiće na Ol star utakmici njemačke Bundeslige u kojoj će se sastati selekcija sastavljena od igrača iz cijelog svijeta i reprezentacija Njemačke.

Ovogodišnji Ol star meč na programu je u petak, 2. februara u Lajpcigu, a u timu svijeta Buriću će na golu društvo praviti osvajači srebra na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, Šveđani Mikael Apelgren (Appelgren) iz Rajn-Nekar Levena i Matijas Anderson (Mattias Andersson) iz Flensburga, kojeg će naš golman naredne sezone naslijediti u timu sa krajnjeg sjevera Njemačke.

Burić je svojim sjajnim partijama u Bundesligi očigledno već sada stekao veliki ugled u vjerovatno najjačoj rukometnoj ligi svijeta. Svoj kvalitet moći će potvrditi i na Ol star susretu u kojem će nastupiti rukometne veličine kao što su Andreas Volf (Andreas Wolff), Stefen Vajnhold (Steffen Weinhold), Patrik Grecki (Patrick Groetzki), Uve Genšajmer (Uwe Gensheimer), Gudjon Valur Sigurdson (Sigurdsson), Mads Mensah Larsen, Lukas Nilson (Nilsson), Hans Lindberg, Holger Glandorf…

Utakmica počinje u 19.30 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.