OSTALI SPORTOVI

Lindzi Von u Garmišu ostvarila 80. pobjedu u karijeri i najavila borbu za olimpijsko zlato

AFP

Piše: R. Be.

3.2.2018

Posljednja provjera skijašica uoči Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu odrađena je danas u njemačkom Garmiš-Partenkirhenu. 

Vožena je utrka spusta u okviru Svjetskog kupa, a slavila je Amerikanka Lindzi Von (Lindsey Vonn). Za 80. pobjedu u karijeri bile su joj dovoljne samo dvije stotinke prednosti.

Bila je to još jedna sjajna vožnja plavokose Amerikanke, kojom se približila Fincu Ingemaru Stenmarku, koji je u karijeri ostvario 86 pobjeda.

Italijanka Sofija Gođi (Sofia Goggia) završila je na drugom mjestu, ali joj je i to bilo dovoljno da zadrži lidersku poziciju u poretku discipline. 

Samo 13 sekundi dijelilo je prvoplasiranu i trećeplasiranu skijašicu, a na najniži stepenik postolja popela se Kornelija Hiter (Cornelia Heutter) iz Austrije. 

Nakon današnje utrke vodeće dvije skijašice, Von i Gođi, istaknule su najozbiljniju kandidaturu za najsjajnija odličja na Olimpijskim igrama. Međutim, bit će to jedna utrka, a iz prikrajka će još nekoliko skijašica tražiti svoju priliku. 

U generalnom poretku Svjetskog kupa ubjedljivo vodi Mikaela Šifrin (Shiffrin) sa skoro 700 bodova prednosti ispred Vendi Holdener (Wendy). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.