OSTALI SPORTOVI

Tuzlanski ljekari su mi spasili život

H. Č.

12.2.2018

Čak 43 dana proveo je Osman Junuzović u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, u kojem su se ljekari, kako tvrdi, izborili za njegov život.

Atletski reprezentativac Bosne i Hercegovine (24) u bolničkom krevetu na Infektivnoj klinici primio je više od 200 infuzija, trpio nesnošljive bolove zbog bolesti zvane “abscesess” (gnojne loptice) i uspio dobiti najvažniju utrku u životu.

Nakon što se njegova klinička slika popravila, Junuzović je otpušten na kućni oporavak.

Hvala roditeljima 

Osmanu svakodnevno u posjetu dolaze kolege i prijatelji. Posjetila ga je i ekipa “Dnevnog avaza” u rodnoj Klokotnici u Doboj-Istoku, baš u vrijeme kad su kod Osmana bili njegov trener, profesor Jasmin Mujić i mlađi klupski kolega Belmin Mrkanović, također član atletske reprezentacije BiH u mlađim kategorijama.

- Hvala Bogu, ostalo se živo. Hvala mojim roditeljima, jer su bili uporni i brzinom svjetlosti me smjestili u UKC u Tuzli, gdje sam u Klinici za infektivne bolesti došao u ruke dobrih stručnjaka i dobrih ljudi, od čistačice do medicinske sestre i ljekara. Neka mi ne zamjere što ih ne mogu sve spomenuti, ali doktoricu Jasminku Petrović moram.

Liječila me je i pazila kao rođenog sina. Oni su meni spasili život – govori Osman, dok mu pred očima prolaze slike kada je, kako kaže, umirao od bolova, ni sam ne znajući kako je do bolesti došlo i šta ga je snašlo.

Duša kluba

Trener Mujić, koji na ledini Doboj-Istoka stvara atletske šampione BiH i Balkana, ponosan je na Osmana, uzornog sportistu i čovjeka, kao i na njegovu volju i ljubav prema atletici.

Nada se da će se Junuzović ubrzo potpuno oporaviti i za dva-tri mjeseca opet istrčati na atletsku stazu i biti onaj stari borac za medalje i rekorde, dostojnu predstavljajući svoju domovinu.

- Došao sam da svom starijem kolegi poželim što brži oporavak, da nam se pridruži na treninzima i utrkama. Da samo znate kako je meni, mlađem i neiskusnijem atletičaru bez njega trčati. Nema me ko povući, motivirati...

Osman je duša reprezentacije BiH i Atletskog kluba Doboj-Istok - ističe Mrkanović.

Injekcija u Doboj-Istoku

Osman je sretan što je opet kod svoje kuće, a za sada ne želi govoriti o tome zašto mu se, nakon dobivene injekcije u Domu zdravlja u Doboj-Istoku, zdravstveno stanje iskompliciralo pa se našao na liječenju u UKC-u Tuzla.

Kaže da ima vremena da istina izađe navidjelo, a da je sada najvažnije da se u miru potpuno oporavi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.