Nastavlja se pohod na Premijer ligu

Autor: H. Č.
12.02.2018 11:48
A
A
A

Pripreme rukometaša Gračanice, jesenjeg lidera na tabeli Prve lige, traju već skoro mjesec u dvorani Luke.

Na okupu je dvadesetak rukometaša i svi bez pogovora izvršavaju zadatke šefa stručnog štaba, rukometnog internacionalca Damira Doborca i njegovih saradnika.

- Mi smo jesenas svih devet prvenstvenih susreta riješili u svoju korist, a jedna od važnijih pobjeda je ona ostvarena u Cazinu. Polusezonu smo, dakle, završili na najbolji mogući način, s tim što smo se pobjedama u dvije utakmice Kupa BiH nad Derventom i Bosnom iz Sarajeva plasirali u četvrtfinale, kao jedina ekipa iz Prve lige. To nam daje za pravo da se nadamo da ćemo u istom ritmu igrati i na proljeće i ono što smo obećali, plasman u Premijer ligu, i ostvariti - kaže Doborac.

Gračanici je tokom prijelaznog roka pristupio 22-godišnji rukometaš Bosne iz Sarajeva Dušan Živanov, koji igra na poziciji desnog beka. Pozicija je to koja u Gračanici dugo nije bila kvalitetno popunjena.

Uz Ahmetaševića, Sumbića, Hamidovića, Ilića, Mehmedovića... ljubitelji rukometa u Gračanici nadaju se da će u narednoj sezoni gledati premijerligaške utakmice.