Grabčanović odustao od dužnosti direktora

Autor: Avaz Sport
12.02.2018 12:13
A
A
A

Trener rukometašica Jedinstva AtlasRelaxa, Elmir Grabčanović, odustao je od funkcije direktora svih ženskih rukometnih selekcija BiH, saznaje FENA.

Iako je nakon nedavnog razgovora s čelnicima Rukometnog saveza BiH prihvatio ponudu da preuzme ulogu obnovitelja sada nepostojećih ženskih reprezentacija BiH, Grabčanović je nakon rasprave na sjednici Upravnog odbora Saveza o imenovanju direktora ženskih selekcija i selektora četiri reprezentacije – A , U-18, U-16, U-14, povukao svoju kandidaturu.

- Prvobitno je dogovoreno da me imenuju direktorom svih selekcija i da predložim selektore svih reprezentacija. Obavio sam konsultacije sa RSRS i pojedinim klubovima u Federaciji BiH, a članovi UO-a postavili su neke nove, za mene neprihvatljive uvjete. Naime, htjeli su da budem do daljeg v.d. direktora i da se formira samo jedna selekcija, što nisam prihvatio. Jednostavno, nisam želio da budem samo figura u tuđim rukama – izjavio je Grabčanović.

Upravni odbor RS BiH, kako doznaje Fena, nije imenovao drugu osobu za direktora ženskih selekcija, jer drugog kandidata nije ni bilo.  Također, nije donesena odluka o imenovanju selektora nijedne od četiri buduće ženske reprezentativne selekcije BiH.