OSTALI SPORTOVI

ZOI: Kanadski klizački par morao mijenjati koreografiju jer je provokativna

dnevnik.hr

13.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Foto: AFP

Tesa Virtu (Tessa Virtue) i Skot Moir (Scott) ušli su u historiju izjednačivši rekord po broju klizačkih medalja.

Njih dvoje nosili su kanadsku zastavu na otvaranju Zimskih olimpijskih igara, a svojoj su zemlji donijeli i prvo zlato u Pjongčangu. Tesa  i Sckot kanadski su klizački par koji je pokorio konkurenciju u kratkom i slobodnom programu, kao i u ekipnom nastupu.

Izjednačili su se s četiri medalje medalja s ruskim klizačem Jevgenijem Plušenkom (Plushenko) te Gilis Grafstrom (Gillis).

- Mi smo Kanađani, rođeni smo na ledu - rekao je Moir nakon osvajanja zlata u ekipnom nastupu, a za nekoliko dana moći će osvojiti još jedno, rekordno odličje za olimpijsko klizanje.

O zlatnom kanadskom paru pričalo se dosta i prije samo nastupa u Pjongčangu. Njihova točka ''Mouling Rouge'' bila je toliko vruća da se topio led, pisali su kanadski mediji. Zbog toga su jedno dizanje kanadske klizačice morali izbaciti iz programa za nastup na ZOI-ju.

Radi se o pozi u kojem je glava Moira među nogama njegove partnerice (oko 2:25 na snimci nastupa s kanadskog prvenstva).

Nakon što su osvojili svoju osmu titulu prvaka Kanade, Tesa je objasnila njihov nastup.

"'Na granici'', tako bih sumirala veći dio našeg nastupa. Željeli smo poslati drukčiju poruku, na granici seksualnosti, s nekim daškom modernog… Očito smo uspjeli - kazala je.

- Znali smo kako na Olimpijskim igrama moramo nešto izmijeniti' - dodala je Kanađanka.

Međutim, i nastup za zlato u Pjongčangu bio je nabijen seksualnošću. Bez spomenutog detalja očito je bio prihvatljiviji konzervativnijim ljubiteljima klizanja. 

Nakon takvih nastupa mnogi su fanovi još jednom komentirali kako bi njih dvoje trebali postati par i u privatnom životu. Povezivali su ih i ranije, ali nikad nije potvrđena njihova veza. Znaju se odmalena, a par su na ledu nevjerovatnih 20 godina. Je li se tu rodila neka hemija, prosudite sami…

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.