OSTALI SPORTOVI

Muzurović za Avaz.ba: Odluka EHF-a nije utemeljena ni po kakvom osnovu, žalit ćemo se

Avaz

Piše: A. TIRO

16.2.2018

Evropska rukometna federacija (EHF) danas je donijela odluku da naša rukometna reprezentacija, iako je pošteno i na terenu pobijedila, ne ide u baraž za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Podsjećamo, najbolji rukometaši BiH su u Tuzli savladali Švicarsku 21:15, ali su gosti uložili žalbu, tvrdeći da je Tomislav Nuić, koji je igrao sedam minuta i upisao se u strijelce, igrao suprotno pravilima. Zbog toga je EHF utakmicu registrirao rezultatom 10:0 za Švicarsku.

Gordan Muzurović, direktor rukometne reprezentacije, za Avaz.ba  je kazao da ne može vjerovati da je EHF donio ovakvu odluku.

- S obzirom na sve što smo pročitali u saopćenju iz EHF-a, obrazloženje cijele ove odluke nema utemeljenost ni po kakvom osnovu, ni kad su pravila EHF-a u pitanju, ni kada je riječ o objektivnim okolnostima u kojima smo se našli - kazao je Muzurović.

Smatra da je to bio veliki propust delegata na utakmici te da zato smatra odluku nevjerovatnom.

- Nakon dvije čiste i sportski izvojevane pobjede i na osnovu apsolutnog propusta delegata u utakmici, ne mogu da ne pomislim da su u pitanju neki drugi interesi. Lično ne mogu da vjerujem da je neko mogao donijeti ovakvu odluku - napominje Muzurović.

Istaknuo je da je bilo određenih grešaka s naše strane, ali one ni u kojem slučaju suštinski nisu utjecale na rezultat.

- Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Imamo rok na žalbu i pravni eksperti s kojima smo se konsultirali odmah po dobivanju ove odluke su uvjereni da ne postoji niti jedan jedini pravni element koji može da potkrijepi ovu odluku. Sigurno ćemo uložiti žalbu, a o svemu ostalom, neka se malo stvari slegnu, imamo vremena, pa ćemo vidjeti šta dalje. Samo moram još da naglasim da koliko god se činilo da je BiH mala, u odnosu na administrativne žalbe nekog drugog, pokazali smo da smo veliki i najveći na terenu i ako to nije presudno, onda je pitanje i učešća u svim ovim stvarima - zaključuje Muzurović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.