OSTALI SPORTOVI

Klizač kritizirao američkog potpredsjednika Majka Pensa

N. R.

19.2.2018

Adam Ripon (Rippon), klizač iz Sjedinjenih Američkih Država koji je na sebe skrenuo pažnju time što je 2015. godine otkrio da je gej, takmičenje u umjetničkom klizanju završio je kao deseti. Po završetku učešća na Olimpijskim igrama u Pjongčangu, Ripon kaže da će razmisliti o zavšetku karijere.

Ripon, koji je 2015. priznao da je gej, osvojio je u Pjongčangu i bronzu u ekipnoj konkurenciji s timom SAD. Ripon je, inače, dospio u žižu interesiranja javnosti kad je na društvenim medijima kritizirao američkog potpredsjednika Majka Pensa (Mike Pence) zbog stavova o pravima LGBT osoba, a isto to ponavlja u svojim intervjuima. 

- To je tačno ono što sam ja. Potpuno sam iskren s ovim olimpijskim iskustvom. Sve što sam htio je da budem iskren i otvoren i da se zabavljam u medijima, htio sam da uživam i jesam uživao svake sekunde na Olimpijskim igrama. Ja sam ljubimac Amerike - rekao je Ripon, koji će nakon Igara u Južnoj Koreji razmisliti o povlačenju.

Ripon je nedavno rekao da ne bi imao osjećaj da je dobrodošao u Bijelu kuću, jer je gej. Dvadesetosmogodišnji klizač trebalo bi da poslije Olimpijskih igara, kao osvajač bronzane medalje, ide na prijem u predsjedničku rezidenciju zajedno s ostalim osvajačima medalja.  

- Vidjet ćemo, trebat će mi nekoliko dana izvan leda, da se osuše kostimi, da popijem neko piće – kazao je Ripon.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.