OSTALI SPORTOVI

Pjongčang: Francuzi osvojili zlato u mješovitoj štafeti

AFP

Fena

20.2.2018

Francuska mješovita štafeta u sastavu Meri Dorin Haber (Marie Habert), Anais Beskon (Bescond), Simon Destiks (Desthieux) i Martin Furkad (Fourcade) osvojila je naslov olimpijskih pobjednika u biatlonu na ZOI-ju u Pjongčangu.

U zanimljivoj su utrci ciljem prošli s 20,9 sekundi prednosti u odnosu na srebrenu reprezentaciju Norveške za koju su nastupali Marte Olsbu, Tiril Ekhof (Eckhoff), Jonanes Thingnes Boe (Johannes), Emil Hegle Svendsen, odnosno 26,9 sekundi u odnosu na bronzanu reprezentaciju Italije u sastavu Liza Vitoci (Lisa Vittozzi), Dorotea Vierer (Dorothea Wierer), Lukas Hofer, Dominik Vindiš (Windisch), prenosi HRT.

Francuska je do zlata stigla prvenstveno zahvaljujući odličnom gađanju - čak troje članova štafete, Dorin Aber, Destiks i Furkad, pogodilo je sve mete iz prvog pokušaja, dok je Beskond usprkos četiri promašaja uspjela izbjeći kazneni krug od 150 metara.

To je drugi put da se mješovita štafeta našla na programu ZOI-ja, prije četiri godine u Sočiju zlatna je bila Norveška ispred Češke i Italije.

Martin Furkad (29) tako je postao prvi sportista s tri zlata sa ZOI-ja u Pjongčangu. Prije je osvojio pojedinačna zlata u dohvatnoj utrci i u utrci sa skupnim startom, a ovaj sjajni sportista bio je i najzaslužniji za pobjedu svoje momčadi jer je kao posljednji član reprezentacije štafetu preuzeo na trećoj poziciji s 32,6 sekunde zaostatka za vodećom Njemačkom da bi ciljem prošao s 20,9 sekundi ispred najbližeg pratitelja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.