OSTALI SPORTOVI

Tuka za Avaz.ba: Kada sam babu Senada vidio u Beogradu, to mi je bio dodatni motiv

A. SOKOLOVIĆ

21.2.2018

Amel Tuka je ostvario drugu pobjedu u nizu u dvorani, za uspješan kraj zimske sezone. Naš najbolji atletičar, nakon pobjede u Istanbulu gdje je postao prvak Balkana, večeras je slavio u Beogradu na Međunarodnom mitingu, čime je osim pobjede postavio i novi dvoranski rekord Bosne i Hercegovine na 400 metara.

Najbolji bosanskohercegovački atletičar i vlasnik bronzane medalje sa Svjetskog prvenstva iz 2015. godine, u Beogradu je slavio u vremenu 47,14 sekundi.

Po završetku utrke, dojmove sa nastupa u Beogradu, prenio je za naš portal.  

Zadovoljan sam utrkom i rezultatom. Novi lični rekord i rekord BiH u dvorani na 400 metara. Sretan sam osjećajem u utrci i nakon nje, što mi govori da sam na dobrom putu i želim nastaviti ovako trenirati, jako i pametno za ljetni dio sezone - kaže Tuka za Avaz.ba, poslavši nam i jednu fotografiju s utrke u Beogradu u kojoj je konkurenciju iza sebe ostavio skoro dvije sekunde.

On je u Beogradu ima i jednog gosta, ali i navijača više na tribinama. 

- Moram priznati da sam imao poseban osjećaj, jer sam znao da mi je babo Senad na tribinama. Nisam bio dugo kući i osjećaj kada sam vidio babu bio je neopisiv. To mi je bio veliki, dodatni motiv, da istrčim najbolje što mogu - kazao je Tuka, dodavši da je djevojka Amina zbog obaveza ostala kući - kazao je Tuka, dodavši da je na tribinama bio i zet Naze.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.