OSTALI SPORTOVI

Sirćo uoči derbija: Dolazi nam najbolja ekipa u državi

Avaz Sport

22.2.2018

Rukometni klub Bosna Centrotrans u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Visokom (subota, 19 sati) dočekuje ekipu Izviđača iz Ljubuškog.

Bosnin trener Edhem Sirćo istaknuo je da su rukometaši dali sve od sebe da se što bolje spreme za početak drugog dijela sezone.

- Dolazi nam najbolja ekipa u državi i zaista nas očekuje pravi derbi. Možemo biti zadovoljni jer nakon niza godina u Visokom imamo ekipu koja se može suprotstaviti timu iz Ljubuškog. Igrači zaslužuju da im se da podrška i pozivam sve one koji vole rukomet da u subotu dođu u dvoranu, a ja vjerujem da će nakon naše dobre igre i borbe navijači izaći zadovoljni - kaže Sirćo.

Strateg Visočana naglašava da je Izviđač kompletna ekipa, koja igra brz rukomet.

- Opasnost vreba sa svih strana. Oni zaista igraju brz rukomet, mnogo trče, nastoje igrati brzo s brzim centrom. Ako budemo na nivou sa prijateljskih mečeva i ako budemo trkački raspoloženi mislim da im se možemo kvalitetno suprostaviti - rekao je Sirćo.

Za kapitena Visočana Adnana Harmandića mečevi protiv Izviđača su uvijek posebni, jer je u dresu "Skauta" nastupao s dosta uspjeha i nosi lijepe uspomene iz Ljubuškog.

- Odigrali smo nekoliko jako dobrih prijateljskih mečeva i većinu riješili u svoju koristi, što je vrlo važno za samopouzdanje i nastavak prvenstva. Sad nam dolazi najbolja ekipa u državi, koja napada naslov prvaka i ima širinu na svakoj poziciji. Sigurno da dolaze da pobijede. Ovaj meč im je od velikog značaja, a nama može dati vjetar u leđa - istakao je Harmandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.