OSTALI SPORTOVI

Hrvatica pomogla Indijcima

Avaz Sport

23.2.2018

Hrvatska sankašica Daria Obratov zaslužila je nagradu za fer-plej. Indijci su u Pjongčangu uručili Obratov poklon u znak zahvalnosti što je u posljednjim danima 2017. godine u olimpijskim kvalifikacijama u Njemačkoj ustupila sanke njihovom predstavniku Šivi Kešavanu (Shiva Keshavan).

Indijac je vlastite sanke uništio u prethodnom nastupu, a Obratov mu je ustupila svoje. Kešavan je na njenim sankama ostvario šesti nastup na ZOI-ju i ušao u Ginisovu knjigu rekorda, a nakon toga je olimpijsku normu prvi put izborila i Daria. Priču o ovom dobrom djelu objavio je i prestižni “New York Times”.

- Kad sam ga vidjela kako je tužan, nisam mogla ostati mirna. Znala sam koliko mu znače ove kvalifikacije i da mu je, vjerovatno, u pitanju posljednji ZOI u karijeri. Ponudila sam mu svoje sanke, on je bio presretan.

Odradio je i uspio se plasirati u Pjongčang, a poslije je to uspjelo i meni. Predstavnici Saveza Indije poklonili su mi, u znak zahvalnosti, jednu statuu, koju sam po roditeljima već poslala kući iz Pjongčanga – kazala je Obratov.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.