OSTALI SPORTOVI

Tomba rado viđen gost u BiH: Slavni Italijan oduševio na Jahorini

A. S.

10.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+19

(Foto: S. Saletović)

Legendarni italijanski skijaš Alberto Tomba i uvijek omiljeni Slovenac Bojan Križaj, zajedno s ostalim brojnim gostima, oduševili su sve posjetitelje i ljubitelje skijanja koji su došli danas na Jahorinu, na stazu Poljice, gdje je održana skijaška "Utrka poznatih".   

Alberta Tombu i ostale goste dočekao je organizator utrke, a oni su od 17 sati svim ljubiteljima skijanja priredili svojevrsnu atrakciju u utrci koja je razdragala sve prisutne, posebno tinejdžere. 

Tomba je od svih zvijezda na Jahorini izazvao najveću pažnju. Mališani su ga od njega tražili selfije, a on je svima izlazio u susret.

Popularni Italijan rado je viđen gost u Bosni i Hercegovini, gdje često dolazi u posjete. U ovoj državi stekao je i brojne prijatelja. 

Osim Tombe i Križaja, kojeg ljubitelji skijanja pamte još iz vremena Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, danas su u "Utrci poznatih" bile prisutne još neke poznate ličnosti iz sporta, menadžerstva, marketinga... Tomba nije skijao, ali je bio na ciljnoj ravnini.

- Nisam skijao, ali kolege koje su skijale prenijele su mi utiske. Zaista vrijedi doći ovdje na planinu i skijati i rekereativno i profesionalno - kazao je Tomba.

Među onima koji su nastupili izdvajaju se Siniša Mihajlović, Frano Lasić, Veselin Jevrosimović, Srđan Mijatović, Lajla Torlak, Sejo Sofića, Neven Bošković, Ognjen Koroman, Omar Krivošija, Zana Novaković, Goran Đoković, Samir Smajić i mnogi drugi.

Poslije utrke održano je “pola sata druženja sa Tombom” u restoranu Koliba, a u 21 sat počela je velika VIP zabava s Nikolom Rokvićem u Termagovoj kolibi. Ulaz je besplatan i svi su dobrodošli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.