OSTALI SPORTOVI

Federer: Moje odluke ne zavise od Novaka i Rafe

N. R.

13.3.2018

Najbolji teniser svijeta Rodžer Federer (Roger) istakao je da je atmosfera potpuno drugačija na turnirima kada na njima učestvuju Novak Đoković i Rafael Nadal.

Švicarac brani titulu na prvom Mastersu u sezoni u Indijan Velsu, na kome je Đoković izgubio u prvom meču, a na kome se Španac zbog povrede nije ni pojavio. 

- Kada su Novak i Rafa na turniru, drugačija je atmosfera - istakao je Federer i dodao:

- Ne znam tačno kakvu je povredu imao Novak. Iako se znamo dobro, nisam ga skoro vidjeo. Ono što mogu da kažem je da nije sto posto spreman. Pokušao je da izbjegne operaciju, koja je uvijek posljednja opcija. Nadam se da će se oporaviti.

Upitan da li će njegova odluka u vezi sa igranjem na šljaci imati veze sa Nadalovom formom, prvi teniser svijeta je odgovorio.

- Ne, još nisam smislio šta ću, ali moje odluke ne zavise od rasporeda Rafe ili Novaka. Sve zavisi od toga šta želim i kako se osjećam. Prilično sam siguran da sam unaprijedio bekhend, ali ne znam koliko bi mi to pomoglo protiv Rafe na šljaci, na kojoj se on odlično kreće. Nismo dugo igrali na toj podlozi i naravno da bih volio da se susretnemo u meču na tri dobijena seta.

Federer će u osmini finala igrati protiv Francuza Žeremija Šardija (Jeremy Chardy), a da bi ostao na prvom mjestu na svijetu potrebno je da dođe do polufinala.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.