OSTALI SPORTOVI

Šuman za Avaz Sport: Razočaran sam, ali život ide dalje...

N. RIDŽAL

17.3.2018

Šokantne vijesti stigle su iz Beča nakon što je krovna kuća rukometa i zvanično odbila žalbu Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine po pitanju slučaja “Nuić”. Ovo znači da će Švicarska igrati baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo iduće godine protiv Norveške.

Vijesti iz Beča teško su pale selektoru Bilalu Šumanu.

- Poslije svega, ostaje velika praznina. Mislim da smo u sportskom i moralnom smislu potpuno nadigrali selekciju Švicarske. Posebno mi je žao mojih igrača, koji su se hrabro borili u cijelim kvalifikacijama. Na neke stvari ne možete utjecati, ali život ide dalje, rukomet ide dalje. Nama ostaje da nastavimo raditi marljivo i da iz svega ovoga izađemo još jači – kazao je utučeni Šuman.

Baš kao i selektor, ništa raspoloženiji nije bio ni golman bh. selekcije Benjamin Burić.

- Svakako sam izgubio svaku nadu i veoma sam razočaran. Ma, vjerujte mi, više nisam ni želio da pratim vijesti. Znao sam da će i druga odluka EHF-a biti ista i da se ništa neće promijeniti. Najviše mi je žao onih divnih navijača, koji su nas nosili cijele kvalifikacije. Žao mi je i selektora Šumana, ali i nas, igrača, jer znam koliko smo svi dali za reprezentaciju i naciju. Na kraju je ostao veliki žal – kazao je Burić.

Ipak, tračak nade još postoji. Rukometni savez BiH, prema pravnim propisima EHF-a, ima, naime, rok od 21 dana da se žali Arbitražnom sudu EHF-a.

Za Švicarce očekivana odluka

Švicarci smatraju da je odluka EHF-a potpuno ispravna.

- Očekivana odluka. Bosna i Hercegovina je napravila propust, povrijedila rukometna i administrativna pravila. Mi se sada idemo pripremati za baraž - rekli su predstavnici Rukometnog saveza Švicarske za tamošnje medije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.