OSTALI SPORTOVI

Princeza ratnica, Anastazija Jankova se vraća na MMA scenu

N. RIDŽAL

22.3.2018

Jubilarno 200. izdanje MMA takmičenja pod nazivom “Belator” na rasporedu je 25. maja u Londonu. Borba večeri je ona za naslov u srednjoj kategoriji, čiji pojas brani Rafael Karvaljo (Carvalho), i to protiv bivšeg prvaka Strajkforsa, legendarnog kikboksera Džegarda Musasija (Gegarda Mousasija).

Bez poraza 

Na 200. “Belator” dodan je još jedan dvoboj, koji će razveseliti muški dio publike. U Londonu se borbama vraća vjerovatno jedna od najseksepilnijih fajterica na svijetu Anastasija Jankova (25). S druge strane bit će domaća djevojka Kejt Džekson (Kate Jackson). Britanka je umalo došla do mjesta izazivačice i protiv prelijepe Ruskinje želi vratiti poziciju koja vodi prema samom vrhu.

Ipak, odlična kikbokserka Jankova još ne zna za poraz u svojih pet MMA borbi, od kojih su tri bile u “Belatoru”. Prije godinu i po, pretrpjela je povredu u pobjedi nad Vetom Artege (Arteage). Slavila je na bodove, a neki su smatrali kako je možda izgubila taj meč, poslije kojeg joj je ustanovljen lom nosa. 

Jankovu na društvenim mrežama prati na stotine hiljada fanova. Ne kažemo da neki nisu tamo zbog njenih kikbokserskih kvaliteta, ali ne možemo se oteti dojmu kako je njen atraktivni izgled ipak razlog broj jedan.

Lijepa Anastasija rođena je 1. marta 1991. godine u Moskvi. Počela je trenirati karate kad je imala šest godina, inspirirana televizijskom serijom “Princeza ratnica”, koja prati avanture Zine, razbojnice u vječnoj potrazi za iskupljenjem. 

Nešto kasnije je počela trenirati tajlandski boks, a nedugo nakon toga počela se takmičiti na turnirima u kik-boksu, koji su je lansirali u MMA, u kojem se danas takmiči. Jankova je, inače, bivša višestruka prvakinja Rusije u kik-boksu.

Poput fotomodela 

MMA je jedan od najbrutalnijih sportova, naročito kad su u pitanju žene, jer od ljepotica često poslije borbi vidimo unakažene djevojke. Ruska MMA fajterica, koja izgleda poput fotomodela, skupo je platila svoju pobjedu 2016. godine u borbi protiv Vete Artege.

Lijepa Ruskinja objavila je poslije meča sliku na kojoj joj je cijelo lice u modricama i posjekotinama, a mnogi njeni fanovi bili su zabrinuti za njeno zdravlje. 

Bavi se i modelingom 

Anastasija se, osim ovim brutalnim i zahtjevnim sportom, bavi i modelingom i želi da bude atraktivna, ali za razliku od svojih kolegica, koje uglavnom objavljuju razne pozerske i ženstvene fotografije, Jankova zna objaviti i neku "punu nasilja".

- Sve žene vole da čuju da su atraktivne, a ni žene fajteri nisu izuzetak, vjerujte mi - rekla je Jankova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.