HUMANOST

Za dvije godine uručili 200.000 KM donacija

S.P.

26.3.2018

Fondacija „Idriz Jakupović“, koju je 2014. godine osnovao doktor Ajdin Jakupović kao uspomenu na svog oca ubijenog u logoru Omarska, pomaže pojedincima i klubovima širom BiH bez ikakvih predrasuda. Samo u posljednje dvije godine ova Fondacija dodijelila je 200.000 KM stipendija, socijalne pomoći i opreme za sportske klubove.

- U početku sam imao ideju da fondacija pruža pomoć studentima, ali se to kasnije proširilo na ljude u stanju socijalne potrebe i masovno nastavilo saradnjom s brojnim sportskim klubovima bez obzira na rang takmičenja. Stekli smo brojne prijatelje u klubovima, počevši od mog rodnog Prijedora, preko Sanskog Mosta, Bihaća, Ključa, Bosanske Gradiške, Bosanskog Novog, Konjica, Mostara, Kupresa, Banje Luke, Velike Kladuše, Cazina, Maglaja, Bužima, Bugojna, Travnika, stvarajući jednu sjajnu sportsku priču - kaže dr. Jakupović.   

Ovih dana Fondacija je obradovala sportske klubove na području srednje Bosne zahvaljujući Vlatku Glavašu u Bugojnu, Mirku Ćaleti na Kupresu, Vedranu Šupukoviću u Maglaju, te Salihu Salihoviću u Travniku. Trener škole Bubamara Travnik, FK Vlašić Turbe i glavni koordinator Dinama za BiH Salih Salihović izrazio je zadovoljstvo saradnjom s Fondacijom.

- Doktor Jakupović prepoznao je entuzijazam u našem radu i sa zadovoljstvom pomogao posebno omladinske ekipe. Iskazao je zanimanje za pomoć nogometnom kampu Dinama na Kupresu, jer je rad s mlađim kategorijama vrlo težak. Zadovoljstvo je upoznati se i sarađivati s humanim čovjekom kakav je dr. Jakupović koji, umjesto ostvarivanja ličnih zadovoljstava, više voli pomagati drugima i u tome uživa - rekao je Salihović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.