OSTALI SPORTOVI

Tuzlaci žele u elitu

Avaz Sport

27.3.2018

Polufinalni duel odbojkaškog plej-ofa za prvaka Superlige Federacije Bosne i Hercegovine između tuzlanske Slobode i sarajevske Bosne ispunio je sva očekivanja ljubitelja sporta u Tuzli.

Dobro popunjena mala dvorana Mejdan, neizvjesnost u svakom od tri seta, velika borbenost i, općenito, sjajna odbojka, te na kraju pobjeda domaće ekipe, razlog su za zadovoljstvo u taboru Slobode.

- Najmlađa smo ekipa od svih učesnika plej-ofa i utoliko je naša pobjeda značajnija. Svi koji su bili u Mejdanu vidjeli su kakvo iskustvo posjeduje ekipa Bosne, ali joj ono ovoga puta nije pomoglo da dođe do pobjede.

Mi smo ekipa koja, prije svega, poštuje sve protivnike, ali se ne bojimo nikoga. I samo takvim pristupom u svakoj sljedećoj utakmici možemo se nadati povoljnom rezultatu - izjavio je za Fenu trener Tuzlaka Armin Dervišević.

Odbojkaši Slobode, koji nikada prije nisu igrali u najvišem rangu bh. odbojke, nadaju se da će sličnu igru ponoviti i u revanšu narednog vikenda.

- Što se uzvratne utakmice tiče, u Sarajevo idemo rasterećeni. Naravno, nadamo se pobjedi i velikom finalu u punom Mejdanu, bez obzira na to ko će nam biti protivnik - kaže trener Slobode.

Dervišević se psvrnuo i na rezultat druge polufinalne utakmice u kojoj je ekipa Ilijaša sa 3:2 slavila protiv Bosne iz Kalesije.

- Obje prvoplasirane ekipe u regularnom dijelu prvenstva, Bosna u grupi Jug, te Bosna iz Kalesije u grupi Sjever, poražene su u prvim polufinalnim utakmicama plej-ofa. To samo dokazuje visok kvalitet ove lige - zaključio je Dervišević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.