OSTALI SPORTOVI

Nuić: Valjda ću ovog puta biti u zapisniku...

E. B.

5.4.2018

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od ponedjeljka se na Ilidži pripremala za obaveze koje je očekuju najesen, a ne za junski baraž za Svjetsko prvenstvo, kako se očekivalo.

Osvojio titulu

Zbog administrativne greške tabora Saveza BiH, selektor Bilal Šuman ipak je prisiljen da ekipu okupi kako bi je počeo pripremati za novi kvalifikacijski ciklus za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje će se prvi put održavati u tri zemlje - Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Prve provjere uoči novog ciklusa Šumanovi izabranici imat će 6. i 7. aprila u Crnoj Gori. Na put kreću danas, a u međuvremenu bi im se trebao priključiti i rukometaš koji je bio u centru pažnje nakon dva susreta sa Švicarcima – Tomislav Nuić, ime koje je “krivo” za sve. 

Krilo turskog Bešiktaša prvobitno nije ni planirano za ove mečeve, ali će Šuman, spletom okolnosti, ipak računati na njega.

- Turci su bili zakazali završni turnir Kupa za 7. i 8. april, a iz kluba su to javili našem Savezu. Poslije su ga, ipak, prolongirali za sedmicu pa sam dobio šansu da se priključim reprezentaciji - govori Nuić o svakako nekonvencionalnim turskim manevrima s kalendarom takmičenja.

Nuić je, inače, s Bešiktašom već i matematički osigurao novu titulu prvaka, a u Istanbulu se nadaju i odbrani naslova u Kupu Turske.

Protivnik po mjeri 

U Podgorici će bh. tim u petak i subotu imati protivnika po mjeri. Crnogorci su dosta redovniji učesnici velikih takmičenja od nas.

- Dobro rade, pripremaju se za utakmice baraža protiv Hrvatske. Za nas je to kvalitetna provjera, a nadam se da ćemo u kvalifikacijama konačno opravdati očekivanja i vidjeti to Evropsko prvenstvo - poručuje Tomislav Nuić, a za dvoboj s Crnogorcima, napola u šali, ističe:

- Nadam se da ću ovog puta biti u zapisniku!

Nije bilo do igrača, neće biti ni ubuduće 

Ljubušaku sada slijedi rad s kolegama iz A-tima BiH.

- Trebamo iskoristiti ovo za što bolje uigravanje uoči kvalifikacija za EP. Šteta je što nećemo igrati u baražu za SP protiv Norveške, jer smo to zaslužili na terenu. Kako do sada nije bilo do nas, igrača, tako neće biti ni od sada. Nadamo se da više neće biti sličnih administrativnih grešaka i da se moje ime neće vrtjeti po medijima – govori Nuić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.