Zapažen rezultat bh. biciklistkinje

Lejla Tanović otvorila sezonu osmim mjestom

Autor: Avaz Sport
10.04.2018 20:53
A
A
A

Lejla Tanović, najbolja bh. biciklistkinja, devetostruka državna prvakinja u brdskom biciklizmu i članica profesionalnog SMF tima, počela je novu sezonu osvajanjem osmog mjesta i 14 bodova na utrci UCI C1 u Premanturi.

Utrka je okupila jaku konkurenciju, koja se može vidjeti na Svjetskom kupu, predvođenu trenutno najbolje rangiranom biciklistkinjom svijeta Janom Belomoinom. Tanović je utrku startala iskusno, čuvajući snagu za kasnije krugove. Na polovini utrke pojačala je tempo i popravljala pozicije da bi u pretposljednjem krugu prestigla evropsku prvakinju u maratonu Kristinu Kolman (Christina Kollman) za osmu poziciju.

- Znali smo da će u Premanturi biti izuzetno jaka konkurencija, kao i svake godine, što je nama odgovoralo za prvu utrku sezone da bismo vidjeli šta moramo popraviti u odnosu na konkurenciju koja nas očekuje na Svjetskom kupu. Lejla je vozila tehnički i taktički bez greške te je pokazala veliko samopouzdanje. U aprilu će raspored utrka biti najgušći, što će Lejli poslužiti da podigne formu za maj, kad nas očekuje Svjetski kup u Albštatu - rekao je Amar Njemčević, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Tanović je dan nakon utrke nastupila na maratonu UCI C3, koji se vozio 62 kilometra, na kojem je, također, zauzela osmo mjesto.

Više o:

lejla tanovic