RUKOMET

Kolaković: Sloga je kvalitetna ekipa, ali ćemo pokušati doći do tri boda

Fena

13.4.2018

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u rukometnoj Premijer ligi BiH, a igrači sarajevske Bosne će u subotu na Mojmilu dočekati ekipu Sloge iz Doboja.

Bosna u ovoj sezoni vodi grčevitu borbu za opstanak, a u dosad odigranih šest utakmica druge polusezone upisali su bodove samo protiv direktnog konkurenta za opstanak, ekipe Kaknja.

- Smatram da smo, rezultatski gledano, mogli bolje proći jer smo neke utakmice odigrali dobro a izgubili velikom razlikom, ali mislim da je to sve do neiskustva ekipe i da ćemo, kako se prvenstvo bliži kraju, igrati sve bolje - rekao je šef stručnog štaba sarajevskog kluba Sanjin Kolaković.

Osim ekipe Kaknja, sarajevski 'studenti' su na svom terenu igrali još protiv Vogošće i visočke Bosne, gdje i nije bilo za očekivati da mladi rukometaši ekipe s Mojmila mogu do bodova, saopćeno je iz RK Bosna.

- Kući ćemo još odmjeriti snage sa Slogom, Derventom i Maglajem, koji su na tabeli nešto lošije rangirani u odnosu na dvije gore spomenute ekipe, no za nas nema lakog rasporeda. Situacija je takva da su sve ekipe i koje nam dolaze i kojima idemo, iznad nas, ali svakako da do kraja prvenstva očekujem da ćemo poboljšati svoj bodovni saldo sa još nekom pobjedom - smatra Kolaković.

U taboru Bosne se nadaju da će sutra imati razlog za slavlje.

- Gledao sam Slogu dva puta u ovoj polusezoni i njihova ekipa je sigurno jako kvalitetna, sa mnogo dobrih pojedinaca, ali mi ćemo se boriti kao i u svakoj utakmici do sada i samim tim pokušati doći do tri boda. Nažalost, još uvijek smo bez našeg najiskusnijeg igrača Harisa Bračkovića, što je veliki hendikep. Ipak, svjesni smo da to ne možemo promijeniti i oslanjamo se na momke koji su spremni i koji će sutra zasigurno dati maksimum u cilju ostvarenja pozitivnog rezultata - završio je Kolaković.

Bosna i Sloga se sastaju sutra od 19 sati u dvorani "Ramiz Salčin", a ulaz je slobodan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.