OSTALI SPORTOVI

Brul zadovoljan napretkom uoči EYOF-a

Avaz Sport

18.4.2018

Koordinaciona komisija Evropskog olimpijskog komiteta, koju su predstavljali predsjednik Jozef Liba i Peter Brul (Brull), posjetila je Sarajevo. Cilj posjete bio je pregled dinamike priprema za Evropski zimski olimpijski festival mladih (EYOF), koji će se održati 2019. godine u Sarajevu.

- Kao Koordinaciona komisija, mi moramo biti u kontaktu s Organizacionim odborom EYOF-a da pratimo napredak i stanje u organizaciji od naše posljednje posjete u decembru.

Nije ostalo još mnogo vremena, moraju se uložiti veliki napori da bi se ovaj događaj što bolje realizirao, ali to nije zadatak samo Organizacionog odbora, nego i cijele države - rekao je Liba.

 Moraju se uložiti napori da se borilišta pripreme za takmičenje, što, prije svega, podrazumijeva osiguranje finansijskih sredstava za borilišta na području Istočnog Sarajeva. Brul je iskazao zadovoljstvo napretkom od decembra, kad je posljednji put bio u Sarajevu.

- Veoma je važno da svaki put uviđamo napredak na projektu. Prilično sam siguran da će ovaj EYOF biti veoma dobro urađen. No, još je mnogo aktivnosti pred nama. Mi ćemo i dalje biti podrška Organizacionom odboru i zajednički rješavati probleme - rekao je Brul.

 Naredna posjeta Koordinacione komisije očekuje se u septembru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.