RUKOMET

Dokiću u Banjoj Luci ugrađena četiri stenta

Piše: I.I.

20.4.2018

Prije sedam dana, poslije meča 20. kola Premijer lige BiH za rukometaše u Derventi protiv ekipe visočke Bosne, koja je završena rezultatom 22:22, trener domaćeg tima Zoran Dokić doživio je srčani udar. 

Srećom, ovaj istaknuti stručnjak, koji je u karijeri vodio i čitav niz bh. klubova, uključujući sarajevsku Bosnu, mostarski Zrinjski, dobojsku Slogu… oporavlja se i, prema posljednjim informacijama, nije životno ugrožen.  

Dokić je u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci podvrgnut operativnom zahvatu i, prema riječima Brane Đuraša, sekretara kluba, jedan od najboljih domaćih trenera nije životno ugrožen i uspješno se oporavlja.

- Naš trener je sad bolje. Nakon što je stanje snimljeno, konstatirano mu je zakrčenje vena od čak devedeset posto. Uslijedila je ugradnja četiri stenta – kaže Đuraš.

Prvi administrativac Dervente ističe kako oporavak ide na najbolji način, na zadovoljstvo svih onih koji poznaju Dokića. 

- Dokić je od ponedjeljka u dobojskoj bolnici i, prema nama dostupnim informacijama, Zoka bi trebao uskoro izaći na kućni oporavak – riječi su Đuraša.  

U međuvremenu, ekipu je preuzeo Milorad Bjelošević, dosadašnji pomoćnik Zorana Dokića. U narednom kolu, Derventa će sutra pred svojim navijačima ugostiti Slogu iz Doboja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.