ZIMSKE RADOSTI

U subotu otvaranje skijaške sezone na Kupresu

Cijene se nisu bitno mijenjale od prošle godine i upola su povoljnije od drugih evropskih skijališta

Popunjeni kapaciteti. Ale Kamber

Ale Kamber

13.12.2018

Kako je Zvonko Bagarić, vlasnik Sportsko-rekreativnog centra "Adria-ski" na Čajuši, nedavno kazao za ''Avaz'', zvanično otvaranje ovogodišnje zimske sezone je planirano za subotu, 15. decembar. 

Potvrđeno je to i na njihovoj Facebook stranici, na kojoj navode da su stečeni svi uvjeti za početak sezone skijanja, jer snijega već ima, temperatura za dodatno umjetno zasnježavanje topovima je odgovarajuća, a i kapaciteti su, što se smještaja tiče, uglavnom već popunjeni.

Topovi za dodatno osnježivanje bit će u funkciji sve do kraja februara 2019. godine te će staze biti popunjene, a skijalište otvoreno i u aprilu. Kapaciteti unutar hotela za Novu godinu su popunjeni, dok se cijene nisu bitno mijenjale od prošle godine i upola su povoljnije od drugih evropskih skijališta. 

Što se gostiju tiče, i ove godine su uglavnom iz Dalmacije i Hercegovine, ali Bagarić napominje kako rezervacije za smještaj sve više dolaze i iz zemalja Evropske unije.

Zbog sve većeg interesiranja za zimski i ljetni turizam na kupreškoj visoravni, Bagarić ovih dana pušta u rad i novi hotel, sagrađen uz umjetno jezerce, uz put Kupres - Livno, iz kojeg i crpi vodu za svoje snježne topove i druge potrebe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.