"THE ENCHANTED WORLD"

Magični svijet: Igricu inspiriranu okruženjem i duhom planinskih sela s Bjelašnice i Visočice napravio je bh. tim

Igrica je do sada bila dijelom ponude Apple Arcade, a sada je dostupna i za ostale uređaje, a prvih nekoliko levela je besplatno

Dio iz igrice. YouTube

Z. K.

9.5.2024

Igrica na kojoj su radili animator Ivan Ramadan i nagrađivani bosanskohercegovački programer i dizajner videoigara Amar Zubčević od sada je dostupna za iOS i Android uređaje.

"The Enchanted World" je prekrasna slagalica i avantura u magičnom svijetu razdvojenom mračnim silama. Jedna čarobnica započinje put da mirom ponovo spoji svijet razoren tugom i jadom.

Zagonetnu avanturu kroz začarani svijet napravili su kreativci i dobri poznavaoci historije, tradicije i kulture Bosne i Hercegovine. 

Njihova igrica inspirirana je vizuelnim okruženjem i duhom planinskih sela s Bjelašnice i Visočice, koju igrate uz zvuk sevdaha kojeg je za igricu radio poznati bh. interpretator sevdalinki Damir Imamović, a dizajn zvuka Sloven Anzulović.

Igrica je do sada bila dijelom ponude Apple Arcade, a sada je dostupna i za ostale uređaje, a prvih nekoliko levela je besplatno.

- Vodite mladu vilu kroz niz prekrasnih okruženja, divnih zagonetki i upoznajte čudne likove na njenom putovanju da ponovo sastavite svijet! Istražite začarane šume i tajanstvene livade, posjetite neplodne pustinje i spustite se u mračne pećine, skačite kroz čarobne močvare, uđite u napuštenu fabriku i posjetite nadrealni svijet budućnosti - navodi se u opisu igrice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.