NAGRADE

Ademir Kenović za "Avaz" nakon uspjeha na Pula Film Festivalu: "Žaba" prevazilazi lokalno i ta tema vlada svuda

Screenshot

E. ŠEHALIĆ

21.7.2018

Film "Žaba", čiji scenarij potpisuju Pjer Žalica i Elmir Jukić, a produkciju "Refresh Production" s Ademirom Kenovićem na čelu, je na Pula Film Festivalu osvojio tri nagrade - "Zlatnu arenu" za najbolji film u manjinskoj konkurenciji hrvatskog programa, "Zlatnu arenu" za režiju u manjinskoj konkurenciji hrvatskog programa i nagradu međunarodnog žirija za najbolji film.

Tim povodom se Ademir Kenović oglasio na Facebooku:

"Svi smo sretni i ponosni.
Dobio maloprije sljedeću poruku od Juke (Elmir Jukić) iz Pule: "Zlatna arena" za najbolji film u manjinskoj konkurenciji, "Zlatna arena" za režiju u manjinskoj konkurenciji, nagrada međunarodnog žirija kritike za najbolji film. Čestitam, profesore!

Čestitam svima koji su napravili "Žabu", i zahvalan svima koji su doprinijeli da se film napravi..."


Kako Kenović navodi u razgovoru za "Avaz", samoj manifestaciji on nije prisustvovao, međutim, u Puli su Elmir Jukić i Emir Hadžihafizbegović te će oni preuzeti nagrade.

- Nama to puno znači. Film za koji smo mi uvijek mislili da treba dobiti priliku da ga vidi što više ljudi, da na neki način korespondira sa mnogima ne samo ovdje, ne samo u našoj blizini nego u cijelom svijetu. "Žaba", ustvari, počinje kretati na onaj put na koji smo mi mislili da treba ići tako da je ovo jedno u nizu mjesta gdje će se pokazati, gdje će biti prepoznat kvalitet - rekao je Kenović.

Film je prikazan u zvaničnom programu posvećenom manjinskim koprodukcijama s Hrvatskom, a kako navodi Ademir Kenović - 
"Žaba" prevazilazi lokalno i ta tema vlada svuda.

Svečane dodjele nagrada 65. Pulskog filmskog festivala bit će održana večeras u 21.30 sati u Pulskoj areni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.