"KOTLINA"

Danis Tanović se pohvalio: Snimao sa Gorskom službom spašavanja

U toku je snimanje druge sezone serije

Danis Tanović. Avaz

L. S. R.

13.5.2024

Danis Tanović uveliko snima drugu sezonu serije "Kotlina". Snimanje je počelo u februaru.

Radnja druge sezone sa osam epizoda je smještena u Sarajevu i Zenici.

Druga sezone  počinje godinu dana nakon završetka prve sezone. U Historijskom muzeju, ispod spomenika Josipu Brozu Titu, pronađeno je tijelo zeničkog rudara. Sve upućuje na samoubistvo. Inspektor Mido Zec odlučuje da provjeri detalje, što ga vodi u Zenicu, njegov rodni grad. Zenička policija nema problem sa kolegom iz Sarajeva, ali viša inspektorica Vera ima. Viši inspektor Edib Pašić prima nagradu za riješeni slučaj Hagade, ali ceremoniju prekida dojava o bombi. U Sarajevo dolazi i Tanja, Edibova bivša žena, koja na derneku okuplja staru raju – dolazi i Senči, paranoičan i u strahu od osvete Smajlijevih ljudi.


Danis Tanović s članovima GSS Sarajevo. Instagram

Edib i Mido, u Zenici i Sarajevu, se suočavaju se sa pitanjima koja se na prvi pogled čine jednostavna, no završavaju istražujući ne samo slučajeve već i sami sebe, svoje živote i životne odluke.

Pitanja morala, kolektivnog i individualnog, društvene svijesti, budućnsti i pripadanja postavlja druga sezona serije Kotlina.

U seriji glume Feđa Štukan (Edib), Boris Ler (Mido), Mario Knezović (Senči), Snežana Vidović (Vera), Tarik Filipović (Kasim), Helena Vuković (Tanja), Anita Kajasa (Morana) i drugi.

Tanović se pohvalio da su u snimanju učestvovali i članovi GSS Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.