STRAH OD VIRUSA

Otkazan "Coachella" festival zbog koronavirusa

Treba izbjegavati velika okupljanja za vrijeme trajanja epidemije

"Coachella" festival odgođen za oktobar. Agencije

Avaz.ba

11.3.2020

Muzičke pop zvijezde Majli Sajrus (Miley Cyrus) i Madona (Madonna) te rok bend "Pearl Jam" otkazali su koncerte na festivalu "Coachella" zbog koronavirusa. Na oficijelnoj stranici ovog festivala stoji da je novi datum održavanja od 9. do 18 oktobra.

Festival, koji u dva vikenda privuče oko 250.000 posjetilaca, trebao se održati u aprilu, a na njemu su trebali nastupiti "Rage Against the Machine", Trevis Skot (Travis Scott), Fren Oušn (Frank Ocean) i mnogi drugi.

Članovi grupe "Pearl Jam" na svojoj internetskoj stranici su napisali kako im je rečeno da "treba izbjegavati velika okupljanja za trajanja epidemije koronavirusa koji može biti opasan po život".

Iskoristili su priliku da iskritiziraju reakciju američke vlade na pojavu i širenje virusa u Sjedinjenim Državama. 

- S obzirom na to da ne raspolažemo konkretnim primjerima o tome da je naš nacionalni zdravstveni sistem u stanju uspješno se uhvatiti ukoštac s epidemijom, nemamo razloga ni povjerovati da će virus biti pod kontrolom u idućih nekoliko sedmica - napisali su na stranici.

Sajrus je otkazala i putovanje u Australiju, gdje je trebala održati humanitarni koncert za pomoć stradalima od velikih požara koji su poharali tu zemlju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.